Онихомикозата е хронично заболяване на ноктите на ръцете и/или краката, причинено от различни гъбични видове, дрожди, плесени.

Наблюдават се тичнични изменения изразяващи се в задебеляване, загрубяване и променя на нормалния си цвят. Асоциира се често с други заболявания, като  диабет, затлъстяване, намален имунитет. От значение са и външни фактори като носене на тесни обувки, често повтарящи се травми, повишено изпотяване, прием на антибиотици.

Има случаи , в които въпреки приложеното локално или системно лечение не се постига желания резултат. Тогава на помощ идват лазерните системи на принципа на Nd-Yag 1064 nm. В Дермамед разполагаме с  Quanta System- лазер, който дава ефективно решение на този проблем. Използва се загряването на нокътната плочка до 40 градуса, което води до деструкция на гъбичните причинители

  • Процедурата е показана за пациенти с гъбична инфекция, провеждали локално лечение без терапевтичен ефект или такива с пациенти противопоказание за прием на антимикотични препарати.

  • Процедурата се прави при почистена нокътна плочка, без нанесени декоративни или лечебни лакове.

  • Продължителност: 10-15 мин, в зависимост от броя на обработваните нокти.

  • Болка ++++++. Болезнеността се дължи на сравнително по-голямата подадена лазерна енергия, което води до загряване на нкоътната плочка и  дразнене на болковите рецептори.

  • Интервалът между процедурите е 1-2 седмици, а след 4-тата процедура- 1 месец. Препоръчителният брой процедури- 6-7 броя. Видими резултати се наблюдават след около 4 седмици от началото на лечението. Липсва възстановителен период.

  • Противопоказания: не се прилага при бременни, кърмачки, фоточувствителна епилепсия.

Счита се, че ефективността на процедурата е около 70-90%. Не е описана резистентност на гъбичките или чувствителност в зависимост от причинителя. Много често пациентите съобщават за силна болка, но въпреки това настъпилото подобрение обосновава придържане към протокола.

Обикновено се комбинира с локална терапия и това води до постигане на  много добри резултати.

Ако имате въпроси или искате да запишете час за процедура-не се колебайте да се свържете с нас.

Обадете се сега на 0885 900 545  или запазете своя час онлайн тук