partial view of sexy barefoot young woman isolated on grey

Лазерната епилация представлява ефективен  метод за борба с нежеланото окосмяване.

Препоръчително е да си направите предварителна безплатна консултация с дерматолог (на живо или онлайн) с оглед уточняване на придружаващите заболявания, хормоналния статус, прием на лекарства, предходни методи на епилация и др. По този начин ще имате предварителна информация за това какъв би бил броя на процедурите, как и кога да планирате процедурите си и т.н. За трайно обезкосмяване се счита постигане на около 85% отстраняване на нежеланото окосмяване в дадена зона. Космите имат три  фази на растеж: анаген (фаза на растеж), телоген (фаза на покой) и катаген (косъмът е в междинно състояние между фазата на растеж и на покой). Лазерното обезкосмяване е най-ефективно във фазата на растеж на косъма (анаген), като само 20% от космите в една зона са в анагенна фаза по едно и също време. Това обяснява необходимостта от  повторяемост на процедурата с оглед обхващане на всички космени фоликули. Следващият сеанс успешно ще обхване онези косми, които на предходната процедура са били във фаза на покой или в състоянието между растеж/покой.

Процедурата е подходяща за малки зони(горна устна, бикини зона) и големи участъци(гръб, гърди, крака). Лазерната епилация е подходяща и при пациенти с „обърнати” косми, като не предизвиква възпаление на космените фоликули, кожата след този тип епилация е по- гладка, без зачервявания.

Предлагаме две от най- ефективните лазерни технологии на Quanta System за премахване на нежелано окосмяване. Лазерът излъчва александритен лъч с дължина на вълната 755nm. Това е един от най- бързите, действащи на широка площ лазерни системи, с много добра абсорбция на импулса от пигмента, което го прави изключителен избор при лазерната епилация. Подходящ е за 1-4 фототип кожа(по-светлите кожи), за фини, тънки косми, най-безболезнен като усещане. Обработваната зона не се налага да се повтаря или да се нанася гел поради добра проникваемост на лъча в кожата.

Дългоимпулсният Nd-Yag лазер е безопасен за всички типове кожа (1-6), т.е и за по- пигментирана тъмна кожа или кожата с тен , а употребата му не се влияе от сезон. Процедурата е по-болезнена и не е толкова ефективен при фини, тънки косми. Възможността за действие на Nd-Yag лазерът при тенирана кожа винаги следва да се съчетава с правилната преценка за използването му.

Важно

 • Времетраенето зависи от площта за епилация като може да варира между 5 мин до 60 мин. Необходим брой процедури: 6-8 като това зависи от гъстотата, дебелината на космите и предходни методи на епилация. Интервала между процедурите варира от спецификата на третираната зона, но средно е около 1месец.

 • Препоръчва се предварително избръсване на третирана зона 1-2 дни преди манипулацията. Космите с дължина 1-2 мм са най-подходящи за третиране. Между процедурите останалите косми могат да се бръснат, като не се ползват механични методи за изтръгване/ изскубване на космите в зоните които се работи лазерна епилация.

 • Възстановителният период е кратък с поява на временно зачервяване за 10-15 мин.

 • С оглед минимизиране на риска за хиперпигментации- не се препоръчва излагане на слънце. За фотоекспонираните участъци ( лице, ръце и др.) се препоръчва използването на слънцезащита с 50 SPF фактор.

 • Ефектът е видим още след първата процедура с разреждане на космите, а „псевдорастежа” на косми в третирана област,представляват космите, които предстоят да паднат в резултат на лазерната епилация.

 • Противопоказaния: Пациенти приемащи медикаменти увеличаващи фоточувствителността ( тетрациклини, НСПВС, антипсихотици), прием на роакутан (изотретиноин), бременност, кърмене, онкологични заболявания, фоточувствителна епилепсия.

Противопоказания

 • Пациенти приемащи медикаменти увеличаващи фоточувствителността ( тетрациклини, НСПВС, антипсихотици)

 • Прием на роакутан (изотретиноин)

 • Бременност

 • Кърмене

 • Онкологични заболявания

 • Фоточувствителна епилепсия

Ако имате въпроси или искате да запишете час за процедура-не се колебайте да се свържете с нас.

Обадете се сега на 0885 900 545  или запазете своя час онлайн тук