Химическият пилинг е една от любимите ни процедури. Използва се при толкова много , показания- основно с лечебна, но и с естетична цел. Възстановителния период е сравнително кратък, ефекта е почти незабавен след първата процедура и е подходящ за всички възрастови групи.

Показания:

  • редуциране на фините линии и бръчки,

  • намаляване размерите на порите

  • заличаване на тъмните петна по кожата на лицето и ръцете

  • намаляване дълбочината на белези след акне или шарка.

Видове химически пилинг

Според дълбочината на въздействие на киселината химическият пилинг се дели на повърхностен, средно дълбок и дълбок.

  • Повърхностен пилинг: Използват се най-често гликолова, млечна или друга плодова киселина. Прилагат се веднъж седмично, но в зависимост от реактивността и чувствителността на третираната кожа периодът между отделните процедури може да се увеличи или намали. През последните години навлязоха комбинираните повърхностни пилинги, които комбинират ефекта на няколко различни хидрокси-киселини за постигане на конкретен ефект. Причиняват сравнително повърхностно лющене, което не причинява дискомфорт и пациента може веднага да се върне към ежедневните си задължения. Необходими са няколко поредни процедури с оглед туширане на възпалителните лезии при активно акне, изсветляване на дискретни петна, освежаване тена на лицето.

  • Средно-дълбокият пилинг се използва най-често от опитен специалист с цел повлияване на по-дълбоки линии и бръчки, белези от акне и пигментации. Най-често с работи с продукти на базата на трихлороцетна киселина. Интервала между процедурите е средно 8-10 дни, но не повече, за да се постигне оптимален резултат. Изсъхването на лицето настъпва около 3 тия ден от процедурата. Следва излющване на лицето, с формиране на по- големи и плътни корички, като обелването започва най-често от зоната около устата. Подлежащата кожа е розова и свежа и трябва да се пази от действието на слънчевите лъчи, за да се избегне риска от хиперпигментации. По време на възстановителния период се прилагат специфични продукти, които позволяват по- бързо възстановяване.

  • Дълбокият химически пилинг е сериозна процедура, която носи риск от голям брой странични ефекти. Единици са опитните в България специалисти, които са обучени да провеждат тази  процедура. Предстои обучение на част от специалистите от Дермамед да извършват тази процедура, така че се надяваме съвсем скоро да можем да Ви покажем резултатите от нея. А те са невероятни, несравними с много  други методи и процедури. Предупреждаваме, че възстановителния период е около 1 месец, като пациента изрично трябва да се пази от слънце и да спазва всички препоръки на лекуващия лекар.

Важно:

  • Процедурата е се извършва само през есенно-зимния период

  • Противопоказания: бременност, кърмене, скорошни лазерни процедури, микродермоабразио, скорошна епилация, активни бактериални и вирусни инфекции в областта на третираната зона, съмнение за злокачествено заболяване в областта, прием на роакутан;

  • Спазват се стриктно препоръките на лекуващия лекар в периода на възастновяване, с оглед избягване на риска от формиране на хипо или хиперпигментации.

Към момента специалистите в Дермамед работят най-често с продукта TCA Pain Control на испанската фирма SkinTech Pharma Group. Благодарение на специфичната си формула болката по време на процедурата е намалена с 90%, а ефективността – увеличена средно с 25% в сравнение със съществуващите 15% TCA пилинг продукти. Действа върху базалния слой или граничната зона на дермата, като това осигурява покритие едновременно на различни индикации: бръчки, акне, пигментни петна и мелазма. Процедурата не изисква предварителна подготовка на кожата. Зачервяването изчезва постепенно за около половин час след манипулацията, а дълбочината и силата на излющване зависят от процента на използваната трихлороцетна киселина. В периода на възстановяване се ползват специфични козметични продукти от серията на SkinTech Pharma Group и се прилага ежедневно фотозащитен крем.

Разполагаме с редица други пилинги, които се ползват строго индивидуално в зависимост от показанията и спецификите при всеки един пациент.

Ако имате въпроси или искате да запишете час за процедура-не се колебайте да се свържете с нас.

Обадете се сега на 0885 900 545  или запазете своя час онлайн тук.