Филърите с хиалуронова киселина са основния подход при оформяне, контуриране, попълване на най-често на срединна и долна трета от лицето. Хиалуроновата киселина представлява един от най-разпространените  мукополизахариди, синтезирани от организма. Като естествена субстанция на кожата, тя е главен компонент на съединителната тъкан и осигурява голяма част от обема, плътността и еластичността на кожата.

Хиалуроновата киселина придава свеж и сияен вид на Вашата кожа. С процеса на стареене, количеството на хиалуронова киселина в кожата намалява и между 40 и 50 годишна възраст около 50 % от нея се резорбира. По тази причина скулите хлътват и се отпускат, някои бръчки стават по- видими, контурите на лицето се променят. Процесите на стареене зависят до голяма степен от начина на живот на пациента и неговия метаболизъм. Вредните навици и закъснялата грижа за кожата на лицето определя и по- лошия вид на кожата при тези пациенти.

Филърите се различават по своята концентрация, големината на частиците, степента на омрежаване и др. Изборът на филър зависи от няколко фактора – анатомичните особености на третираната зона, индивидуалните особености, плътността и еластичността на кожата. По време на индивидуална естетична консултация се изгражда план- стратегия, която позволява планиране на необходимите процедури през маркиран времеви интервал. По този начин всеки пациент знае кога, какво следва и каква е крайната цел в неговата терапия.

Филърите имате разнообразни приложения:

 • оформяне на скули;

 • третиране на бръчки около устата;

 • оформяне на мандибуларна линия;

 • уголемяване на брадичка;

 • оформяне на нос;

 • оформяне на устни;

Важно:

 • Процедурата е сравнително безболезнена и краткотрайна. Пациентите се обезболяват с анестезиращ крем в рамките на 20мин.

 • Следва инжектиране с тънка игла или канюла ( по-безопасен и атравматичен подход).

 • Избягвайте силен натиск и травмиране на лицето след процедурата.

 • Препоръчва се посещенията при дентален лекар да бъдат отложени с 2 седмици.

 • Препоръчително е да се приемат поне 2 литра течности след поставяне на филър.

 • Препоръчително е избягването на активен спорт и спа процедури в деня на процедурата.

 • Възстановителният период- около 2 часа. Може да се наблюдава оток и/или зачервяване, които отминават за два-три дни.

 • Винаги съществува риск от хематоми, но те преминават бързо, при спазване препоръките на лекуващия лекар

Освежаването на лицето и заличаването на третираните бръчки  се забелязва почти  веднага след приключване на процедурата, като пълният ефект става видим след няколко дни. Тогава  молекулите на хиалуроновата киселина се свързват с молекулите на водата и увеличават своя обем. Избягването на тютюнопушенето, правилното хранене и спазването на правилен режим на почивка- бодърстване – осигурява по-дълготраен ефект на филъра. Комбинацията му с други процедури в един ден се обсъжда предварително с лекаря, но по принцип е напълно възможна.

Ефектът на филърите трае средни от 8 до 12 месеца, като след този период лицето може отново да загуби обем. Обичайно, ако пациента спазва препоръките на лекуващия лекар и се придържат към предварително изготвената план- стратегията- кожата на пациента би трябвало да засиява все повече. Красотата е в нашите и Вашите ръце нека си ги подадем.

Реактивирайте вашата кожа! Позволете й да бъде поглезена и тя мигновено ще Ви се отблагодари! Ако имате въпроси и искате да обсъдим Вашия план за справяне с белезите на стареенето- не се колебайте.

Обадете се сега на 0885 900 545  или запазете своя час онлайн тук.