Плазмотерапията е известна под много имена и е един от основните методи за ревитализация на кожата при пациенти, които търсят естествен подход. Нарича се още плазмолифтинг, вампирски лифтинг или PRP.  Автоложната плазма е богата на тромбоцити (1.6 до 2.5 пъти повече от нормалните стойности), растежни фактори, днк-нуклеотиди и др. Може да се комбинира с хиалуронова киселина, при което се постига по- силен хидратиращ ефект.

  • По време на процедурата се извлича венозна кръв в специални вакуети, следва центрофугирането й , а получената плазма се инжектира в определените от лекаря области.

  • Вземането на кръв от пациента представлява стандартна лекарска процедура, такава каквато се извършва при изследване за лабораторни показатели. Специалните вакуети позволяват след центрофугиране да се отдели еритроцитната маса от плазмата. Тя от своя страна е  богата на тромбоцити, бели кръвни телца, растежни фактори и стволови клетки. Ренжектирането й в кожата води до стимулиране  производството на колаген и еластин, подобряване на клетъчната пролиферация и  регенерация, активиране на  метаболизма и нормализиране на водния и кислороден баланс.

  • Процедурата отнема средно около 1 час.

  • Винаги се нанася анестезиращ крем , който позволява комфорт и намалена болка. Понякога пациентите съобщават за усещане за щипане , което е нормално и отшумява в рамките на 2 часа след манипулацията.

  • Наблюдава се зачервяване и лек оток, а понякога и формиране на микрохематоми, които преминават в рамките на няколко дни след процедурата.

  • Не се препоръчва прием на аспирин, НСПВС и други антикоагуланти в дните непосредствено преди манипулацията, тъй като те увеличиват риска от кървене.

Използва се за зоната на лицето (особено околоочна зона), шия , деколте, ръце, скалп. Постигат се естествени резултати, с видимо натрупване на ефекта във времето. Необходими са средно 3 процедури, през интервал от 1 месец, след което се извършва по 1 поддържаща на всеки 6 месеца.

Важно:

  • След процедурата е възможно е да имате зачервяване и малки папули, които ще изчезнат в рамките на 30мин-1час, а може и за по-кратко;

  • Противопоказания: бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени, вирусни и някои автоимунни заболявания.

  • Процедурата е безопасна, с минимален риск от развитие на алергия, защото плазмата не съдържа чужди за организма компоненти.

Реактивирайте вашата кожа! Позволете й да бъде поглезена и тя мигновено ще Ви се отблагодари! Ако имате въпроси и искате да обсъдим Вашия план за справяне с белезите на стареенето-не се колебайте.

Обадете се сега на 0885 900 545  или запазете своя час онлайн тук.