Хиалуроновата киселина е естествена съставка на кожата. Благодарение на способността си да привлича и задържа водни молекули, тя намира приложение за корекция на фини бръчици на лицето, за бърза и осезаема хидратация на кожата. Мезотерапията с хиалуронова киселина е подходяща за жени и мъже, като обикновено се провежда пакет от процедури, съобразен с индивидуалните особености на кожата. Мезотерапиите обикновено са на базата на омрежена или неомрежена хиалуронова киселина, което е и основна разлика при този тип продукти.

Скинбустерите или дълбоките мезотерапии са специално създадени за подмладяване, стягане и дълбока хидратация на кожата,като подобряват тургура на кожата и нейната еластичност. По своята същност скинбустерите заемат междинно място между мезотерапиите и филърите. Те съдържат нискомолекулна омрежена хиалуронова киселина, което налага да се инжектират в по-дълбоките кожни слоеве. Протокола за работа е различен в зависимост от използвания продукт. Към тази група спадат : Sypha Rich, Redensity I; Juvederm Hydrate и др. 

Мезотерапиите съдържащи неомрежена хиалуронова киселина обикановено се комбинират с други активни съставки като микроелементи, активни пептиди, витамини, антиоксиданти и други. Дълбочината и начина на поставяне зависи от протокола,  към който се придържа лекуващия лекар. Към тази група спадат : продуктовата гама RRS, Aquashine, Sunekos 200/1200 и др.

Мезотерапията с хиалуронова киселина се постига:

 • ревитализиране на уморената и повяхнала кожа чрез увеличаване на клетъчната пролиферация.

 • намаляване и предотвратяване на хиперпигментацията, регулиране синтеза на меланин, и по този начин намаляване на пигментации, възрастови петна и лунички.

 • намаляване на бръчките и подобряване на еластичността чрез генериране на нови клетки в кожата.

 • хидратиране кожата и стягане на порите.

В Дермамед работим с различни мезотерапевтични продукти, като избора на продукт се определя индивидуално при всеки един пациент. Работим със сериите  Sypha, Juvederm, Teoxane, Restylane, Dermaheal, Pluryal,  Aquashine, Sunekos и др.

Нови продукти

Представяме Ви серията Aquashine на южнокорейската фирма Dermaheal. От няколко месеца в България имаме възможност да работим с този иновативен продукт на базата на неомрежена хиларунова киселина и биомиметични пептиди. Именно тази уникална формула позволява постигане на баланс между лифтинг и релаксация на кожата на лицето. Патентованият пептиден и трофичен комплекс заедно с хиалуронова киселина, в общо количество 2мл, дава възможност да се третират цялото лице и шията.

Формулата Aquashine BTX включва патентованите пептиди: олигопептид-62, който облекчава хипертоничността на мускулите, намалява тяхната активност по време на мимиката, както и олигопептид-29, чието действие е насочено към активиране на производството на колаген и еластин.

Комбинацията от действието на тези пептиди с хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло просто води до намаляване на активността на мимическите мускули (ботулинов ефект), макар и доста по-слабо изразена в сравнение с действието на класическия ботулинов токсин.

Aqushine BTX

 • подмладяване

 • хидратация

 • регулиране на меланина

 • меко миорелаксиращо действие

 • освежаване

Важно

 • Преустановете приема на ацетилсалицилова киселина и нестероидни противовъзпалителни медикаменти поне 3 дни преди процедурата. Не приемайте алкохол в деня преди процедурата.

 • Непосредствено преди процедурата се нанася се анестезиращ крем за около 15 минути, с оглед постигане на обезболяване на третираната зона.

 • Продължителността на процедурата е около 20-30 минути.

 • След процедурата е възможно е да имате зачервяване и малки папули, които ще изчезнат в рамките на деня.

 • Противопоказания: Бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени и някои автоимунни заболявания.

Реактивирайте вашата кожа! Позволете й да бъде поглезена и тя мигновено ще Ви се отблагодари! Ако имате въпроси и искате да обсъдим Вашия план за справяне с белезите на стареенето-не се колебайте.

Обадете се сега на 0885 900 545  или запазете своя час онлайн тук.