Антицелулитната терапия се използва изключително често при пациенти, които искат да подобрят вида на кожата си в областта на задните части и бедрата. Най- често използваните продукти съдържат дезоксихолева киселина, фосфатидилхолин, антиоксиданти, Л-карнитин, кофеин, микроелементи и други активни съставки в различни процентни концентрации. В резултат на тяхното действие настъпва липолиза или разграждане на мастните депа. Наблюдава се изглаждане на неравностите по повърхността на кожата и намаляване на локалните мастни наструпвания в зоната на инжектиране.

Целулита засяга  повече от 85% от жените над 20-годишна възраст, като изключително рядко се наблюдава при мъже. Рискови фактори за развитието на целулит са: възраст, нива на естроген, семейна предразположеност, възпаление на тъканите, наднормено тегло, нива на колаген и изтъняване на външния слой на кожата.

  • Необходими са 4-6 процедури, през интервал от 1 седмица, като винаги предварително се изготвя програма, чието спазване да осигури постигане на оптимален резултат.

  • Желателно е мезотерапията да се  комбинира с правилен режим на хранене, повишена физическа активност, антицелулитни масажи и други антицелулитни процедури.

  • Процедурата е сравнително безболезнена, като при пациенти с нисък праг на болка предварително се нанася анестезиращ крем.

  • Използват се минимално травматични игли за въвеждане на продукта, като никога не се надвишава максималното количество липолитичен разтвор, което  може да се ползва за 1 манипулация.

  • След процедурата може да се наблюдава зачервяване, оток и палпаторна болезненост,  който преминават за около 48-72 часа.

  • След процедура се препоръчва да се избягват екстремни температури,посещение на сауна или парна баня, директно излагане на слънчева светлина или UV.

Ако имате въпроси или желаете да се консултирате със дерматолозите на Дермамед, не се колебайте да се свържете с нас.

Обадете се сега на 0885 900 545  или запазете своя час онлайн тук.