Мезотерапията е един от най-често използваните методи за забавяне процесите на стареене на кожата на лицето.Използва се също като метод за третиране на целулит и мастни натрупвания, намаляване на косопада и уравномеряване тена на лицето. Комбинирането му с други процедури като инжектиране на хиалуронови филъри/колагенови индуктори и лазерни манипулации позволява постигане на пълно  противодействие на процесите на остаряване и запазване на младежкия вид, без хирургическа намеса.

Мезотерапия представлява медицинска техника, създадена през 1952 г. от френският лекар Мишел Пастор. Тя е призната официално през 1987 г. от Френската Медицинска Академия като част от традиционната медицина. Мезотерапията се основава на въвеждане чрез множество микро-убождания на коктейли от активни вещества /витамини, пептиди, коензими, минерали, аминокиселини, антиоксиданти, хиалуронова киселина и др./ в повърхностния, средния или дълбокия слой на кожата – в зависимост от зоната на третиране, продуктите и техниките, които се използват. Постига се прецизна инфилтрация на активните вещества, които подобряват клетъчното обновяване на кожата, активират синтеза на  собствената хиалуронова киселина,колаген и еластин, контролират процесите на пигментообразуването и възстановяват ефективната локална микроциркулация.

Инжектирането се извършва след обезболяване на зоната с анестезиращ крем. Броят процедури се определя от приложението и медицинския протокол. Мезотерапията е сравнително кратка процедура, има добра поносимост и минимални странични действия.

Ако имате въпроси и искате да обсъдим Вашия план за справяне с белезите на стареенето не се колебайте. Обадете се сега и запазете своя час за безплатна естетична консултация в Дерматологичен център Дермамед. Ние Ви очакваме тук.